2009. augusztus 5., szerda

Ételek bevezetése


Örülünk, hogy ránk találtatok kedves barátaink. Móni anyu (Anna és Máté) ne legyél morcos, annó mikor anya Kristóf naplóját nyitotta itt, ő is több hetet bütykölt rajta, mire sikerült kialakítani a dolgokat.. fog az sikerülni! :) Esetleg kérdezzetek és ha anya tud, akkor segít..

Mónika anyu drága (Nórika anyuja).. ezekkel a kajákkal anya is bajban van. Kristóf 25 hetesen evett tojás sárgáját, 26 hetesen sajtot, 27 hetesen házi túrót, 28 hetesen gabonapépet és natur aktivia joghurtot, 29 hetesen májat.. és ez a védőnénink tanácsára történt... A kiskönyben éppen tegnap nézte anya is,hogy a tojássárgáját csak 9 hónaposan írják, de nekünk a védő néni már az 5. hónaptól mondta hogy szabad meg a májat is.. Na most ezen menjen el az ember. De ahogy anya egyre jobban gondolkodi, úgy hiszi, hogy a sóska volt a ludas a savasságával,mert a hányás előtti emlékekből kelőkerült, hogy a papa kezében felböffent egy kicsit és visszanyeltem és nagyon megrázkódtam... és utána hánytam nem sokkal... Úgyhogy valószínű a gyomorsav volt az oka... Most anya taláta a babapatika újsában,hogy a lenmag olaj, amellett,hogy sokkal több hasznos tulajdonsága van mint az olívaolajnak amit most a hamijaimba belekever, gyomrosav közömbösítő tulajdonsággal is rendelkezik. Úgyhogy most azt fog nekem venni és azt tesz majd a hamikba. És holnap megkóstoltatja velem a túrót.

Ja és Kristóf 41 hetes volt amikor a főzikbe először belekerült egy kis tej, és mivel nem volt vele gond, utána kapott tejet. De ő első pillanattól igazi tejet iszik. Itt nálunk a piacon lehet hűtőkocsiból csomádi tehenészetből származó tejet venni, és anya azt itatja azóta is vele, nem a zacsis valamiket, amikben már nincs is tej. És a túrót is onnan szoktuk venni...

Nehéz dió ez az egész,mert tényleg mindenkinek más a véleménye. Na majd anya kitapasztalja velem hamarosan,hogy vajon a tojáska volt-e a ludas. Mert ha nem akkor nagyon-nagyon jót tesz ám a kis agyacskánk fejlődésének, ezt is valami okos újságban olvasta anya.. Már ha igaz amit ott írtak.. :)

2 megjegyzés:

  1. Bizony,mindenki mást mond az ételek bevezetésével kapcsolatban.:s
    Reméljük,hogy minden oké,s nem volt azóta róka-koma...:s
    Szkokán fiúk

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de kis mosolygós és bájos vagy Kristóf.Majácska neked pedig gyönyörűséges a ruhád.Kár, h nem néztél ide, na de majd legközelebb.Valószínűleg a sóska volt a ludas, s többet nem lesz ilyen.

    De jó, hogy te már holnap túrót eszel, gondolom cukrosan egy kis citrommal és tésztával.Anya nekem még nem mer tejes,túrós dolgokat adni... s cukrot sem nagyon, mert hát az én apucikám cukorbeteg 10 éves kora óta, úgyhogy mi kicsit óvatosabbak vagyunk.:)
    De mindennek eljön az ideje..és anya nagy vágya teljesül majd mikor együtt falatozzuk a túrós tésztát, mert apa utálja, de a túrótortát imádja..Hm..jó mi??Ilyen válogatós és különc az apu, de naon úgy tünik én is az leszek..s hogy miért?vettek anyáék tegnap instant Gyermekteát és fújjjjjjez sem ízlik..és a sütőtök, zöldborsó, sárgarépa, cukkini, mlg 2 kanállal sem megy le, elkezdek öklendezni, és fuldoklani..de tényleg.

    Megvolt a BCG oltásom a bal karba, csak egy picikét felsírtam, aztán Tescóztunk, kaptam ruhákat..és kaját vettünk, fini paradicsomos burgonyát hallal..reggelire pedig margarinos kenyeret ettem paradicsommal és őszibarackos teával anyával..anya örült, hogy mostmár van akivel tud enni!!!!

    VálaszTörlés